» » دكتر نوبخت در حاشيه جلسه بررسي لايحه بودجه ۹۷در مجلس: نگاه دولت در خصوص كمك به بخش فرهنگ تغيير نكرده است

دكتر نوبخت در حاشيه جلسه بررسي لايحه بودجه ۹۷در مجلس: نگاه دولت در خصوص كمك به بخش فرهنگ تغيير نكرده است

معاون‌رئيس‌جمهور و رييس سازمان برنامه و بودجه كشور درخصوص بودجه بخش فرهنگ گفت: نگاه دولت در خصوص كمك به فرهنگ تغيير نكرده است اما اين كمك فقط به تعدادي از نهادهايي كه در سال هاي گذشته با هر شرايطي نام خود را در جدول بودجه مطرح كردند، نخواهد بود

دكتر نوبخت در حاشيه جلسه بررسي لايحه بودجه ۹۷در مجلس: نگاه دولت در خصوص كمك به بخش فرهنگ تغيير نكرده است

 

 به گزارش مركز‌اطلاع‌رساني، روابط‌عمومي و امور‌بين‌الملل سازمان برنامه و بودجه،‌ دكترمحمدباقر نوبخت در حاشيه جلسه علني بررسي لايحه بودجه سال ۹۷ كل كشور در مجلس در جمع خبرنگاران گفت: دولت مسووليتي در قبال فرهنگ عمومي و جامعه دارد كه يا بايد خود اين رسالت را به انجام برساند يا اين كار را با كمك و وساطت بخش‌ها و نهادهاي غيردولتي انجام دهد. اگر احراز شود كه نهادي مي‌تواند ماموريت دولت را با رويكرد مورد نظر فرهنگي انجام دهد، دولت به او كمك خواهد كرد تا باري از دوش دولت برداشته شود.

وي افزود: براي ما مهم است نهادي كه از ما مي‌خواهد اعتبار بگيرد، آيا مي‌خواهد باري از دوش دولت بردارد يا خير؟ در‌اين صورت حتما بايد به آن كمك كنيم اما وقتي اطلاع نداريم كه اين رقم را با چه سازوكاري هزينه مي‌كند شرعا و قانونا مجاز نيستيم اين اعتبار را به آن پرداخت كنيم به ويژه با اين روش بودجه‌ريزي مبتني بر عملكرد تا احراز نكنيم كه هدف مورد نظر ما پيش رفته، حتما تخصيص نخواهيم داد.

رييس سازمان برنامه و بودجه ادامه داد: در يك مرحله،‌ حدود ۵۹ نهاد فرهنگي را كه از بودجه دولت اعتبار گرفتند، كنار گذاشتيم و حذف كرديم و در حال حاضر هيچ نهاد حذف شده‌اي نمي‌تواند خودش را مستحق دريافت كمك از دولت بداند اما نكته مهم اين است كه پول همه نهادهاي فرهنگي حذف نشده ولي الزاما به اين ۵۹ نهاد پرداخت نمي‌شود.

وي افزود: دولت مي‌خواهد به نهادهاي غيردولتي كمك كند . تعداد زيادي نهاد و موسسه فرهنگي داريم كه هر كدام از اينها مي‌توانند طرح‌شان را ارائه كنند چرا كه بابت هر ريالي كه به آنها مي‌دهيم بايد شاهد افزايش بهره‌وري باشيم و بدانيم اين نهاد چه مي‌كند. آنها بايد ما را قانع كنند، اگر قانع كردند و بر كارشان نظارت كرديم قسط دوم را به آنها مي‌دهيم. در اين صورت مي‌توانيم به شكل هدفمند عمل كنيم.

دكترنوبخت با بيان اينكه در سال جاري شش هزار و ۳۰۰ ميليارد تومان در امور فرهنگي هزينه مي‌شود، اضافه كرد: بيش از ۷۰ درصد اين مبلغ به وسيله نهادهاي غيردولتي انجام مي‌شود ولي جامعه نسبت به فرهنگ اعتراض دارد و اين دولت است كه بايد پاسخگو باشد. جالب است كه برخي از اين نهادها در راستاي مباحث فرهنگي معترض هستند. مگر دولت به تنهايي مي‌تواند اين كار را بكند، دولت پولش را تامين مي‌كند اما همان نهادها هم معترضند.

معاون‌رئيس جمهور اضافه كرد: گام نخست ما در سال اول اين بود كه آنهايي را كه در جدول ۱۷ بودند، كنار گذاشتيم. بايد ببينيم اين ۵۹ نهاد در چه شرايطي در رديف‌ها گنجانده شده‌اند، با چه تشخيصي آمده‌اند و چرا بقيه نيامده‌اند؟ الان تشخيص عوض شده و اكثريت قاطع خود را به يك تفكر دادند كه معتدل و همه‌جانبه است و انحصاري نيست. معلوم نيست اگر برخي نهادها مي‌آمدند، مي‌توانستند از اين فيلتر عبور كنند.

دكترنوبخت در پاسخ به سوالي درباره اين كه آيا نگران نيستيد كه حذف بودجه برخي موسسات فرهنگي ناخواسته براي دولت مشكلات ايجاد مي كند، گفت: اين كه يك چنين ظرفيتي براي تخريب وجود دارد، ما از آن با خبر هستيم و طبيعي است، اما از اين كه هراس داشته باشيم اين گونه نيست، اگر مي ترسيديم اين كار را نمي كرديم.

وي در مورد افزايش بودجه صدا و سيما در كميسيون تلفيق، گفت: آنچه كه بايد به هر دستگاهي تخصيص مي‌يافت، دولت انجام داده است، نه تنها در مورد اين موردي كه اشاره كرديد، بلكه در مورد برخي ديگر از دستگاه ها نيز مجلس شوراي اسلامي تشخيص داده است كه از محل افزايش منابع، مصارفي را هم براي آنها انتخاب كند.

رييس سازمان برنامه و بودجه با بيان اينكه تشخيص كميسيون تلفيق اين بوده است كه مي تواند بيش از ۱۰ هزار ميليارد تومان به منابع بيافزايد و اين منابع را بين رديف ها و دستگاه هاي مختلف تقسيم كرده است، گفت: برخي از اين افزايش بودجه‌ها كه اشاره كرديد منجر به افزايش رديف هايي شد كه در پيشنهاد دولت نبود.

دولت از لايحه خود به هر عدد و رقمي كه آورده دفاع مي كند

وي ادامه داد: دولت از لايحه خود به هر عدد و رقمي كه آورده دفاع مي كند، ۳ هزار و ۵۰۰ ميليارد تومان براي پرداخت پاداش بازنشستگان در اين جدول ديده شد و خوشحالم از اينكه اين مبلغ از محل ديگري جبران شد، ما براي پاداش بازنشستگان مشكلي نداريم به ويژه با اين رويكردي كه اكنون در مجلس وجود دارد و دولت نيز موافق است تا بتوانيم حداقل به اندازه آنچه كه در سال جاري براي ترميم حقوق بازنشستگان تحت عنوان همسان سازي و متناسب سازي انجام شده بود، اقدام شود؛ زيرا اكنون هيچ مستند قانوني با اين عناوين وجود ندارد و من با احتياط مي‌توانم آن را ترميم حقوق بدانم و اگر اين امر صورت پذيرد مورد موافقت دولت قرار مي گيرد.

دكترنوبخت تصريح كرد: در لايحه بودجه با اين سقف محدود اگر در توان دولت بود به برخي از رديف ها از جمله رديف بازنشستگان، فرهنگيان و دانشگاهيان اضافه مي‌كرديم و به هيچ وجه دولت مضايقه نمي‌كرد. اميدوارم اين فرصت در فرآيند رسيدگي لايحه بودجه تا پايان اين مرحله كه تا هفته آينده است بتوانيم از فرصت استفاده كنيم و با رايزني ها اگر منابعي آزاد شد، به اينها بيافزاييم.

وي در پاسخ به سوال ديگري درباره اين كه شب گذشته در برنامه گفت و گوي ويژه خبري گفته بوديد كه قرائت گزارش تفريغ بودجه اصلا به عهده ديوان محاسبات در صحن مجلس نيست و به آيين نامه داخلي مجلس استناد كرده بوديد، آيا اين رويه ايراد دارد و بايد اصلاح شود، گفت: اگر اين روال غلط است بايد اصلاح شود.

دكترنوبخت گفت: اين رويه بايد حتما اصلاح شود وقتي چنين آثار تخريبي داشته باشد، بايد اصلاح صورت گيرد.

رييس سازمان برنامه و بودجه افزود: در ماده ۲۲۱ آيين نامه داخلي مجلس آمده است كه در ماده ۱۰۳ قانون محاسبات عمومي وزارت امور اقتصادي و داراي كليه اسناد و مداركي كه حساب هاي دريافت و پرداخت دستگاه ها را نشان مي‌دهد و طبق همان شرايطي كه در ماده آمده به ديوان محاسبات ارايه كند و ديوان محاسبات نيز آن را دريافت كرده و با ساير اسناد منطبق و گزارشي تهيه كند و نظر خود را هم در آن گزارش به مجلس تقديم كند كه رسيدگي آن برعهده كميسيون هاي مجلس است.

وي ادامه داد: به همين جهت روال اين طور است كه وقتي اين گزارش تفريغ تهيه شد آن را تقديم هيات رييسه مي‌كنند و رييس ديوان محاسبات اجازه دارد كه يك ساعت درباره اين گزارش توضيح دهد و نه كه آن را قرائت كند كه امر معقولي هم است و ضابطه ها مشخص مي شود.

اگر دستگاهي خطا كرده است حتما بايد به جامعه معرفي شود

دكترنوبخت گفت: هيات رييسه مجلس نيز اين گزارش را به تعداد كميسيون ها تقسيم مي كند و هر كميسيون نيز يك ماه فرصت دارد در حوزه خود مطالب را بررسي و سپس به كميسيون اصلي كه كميسيون برنامه و بودجه است ، ارايه دهد و اين كميسيون نيز سه ماه فرصت دارد هم گزارش كميسيون ها را دريافت كرده و هم توضيح دستگاه هاي اجرايي را اخذ كند كه اين نكته مهمي است و بايد طبق مر آيين نامه داخلي مجلس به آن توجه شود.

رئيس سازمان برنامه و بودجه افزود: در گزارش تفريغ بودجه ۹۵ از سوي ديوان محاسبات مطالبي مطرح شد كه اگر از بنده مي‌پرسيدند همه را شفاف مي گفتم. حيثيت دولت و دستگاه هاي دولتي با قرائت اين گزارش برده شد و گفتند كه فلان پول واريز نشد و يا فلان پول به جاي ديگري واريز شده است.

وي يادآور شد: عده اي هم مترصد اين هستند كه از هر فرصتي براي تخريب ملت استفاده كنند آنها هم در اين موج سوار شدند و موضوع پراكنده شد، بنده چقدر بايد انرژي صرف كنم كه نشان دهم كه همه اين جواب ها روشن بود چرا از بنده سوال نكرديد كه پاسخ را به شما بگويم به همين جهت در ماده ۲۲۱ آيين نامه داخلي مجلس مي گويد كه سه ماه بعد كميسيون برنامه و بودجه مجلس گزارش نهايي را قرائت مي كند كه حدودا قرائت گزارش تفريغ چهار ماه زمان مي برد و فرصت كافي در اختيار دستگاه هاي اجرايي براي ارايه توضيحات وجود دارد.

دكترنوبخت گفت: اگر دستگاهي خطا كرده است حتما بايد به جامعه معرفي شود ، تمام تلاش ما بر اين است كه بودجه كشور شفاف شود اما اين به معني اطلاع رساني براساس گمانه زني نيست. ما داريم با اين كار با حيثيت يك دولت بازي مي كنيم و به دستگاه هاي دولتي به نوعي تشويش اذهان عمومي ايجاد مي شود كه اينها پول ها را به حساب عمومي واريز نكردند .

وي در ادامه افزود: طوري گزارش بيان شد كه نابهنگام بود و آثار سوء داشت. اگر به مر قانون برگرديم پي‌مي بريم كه به دقت به آن توجه شده است .

دكترنوبخت اظهار داشت: معتقدم كه اين رويه براي قرائت گزارش تفريغ بودجه سالانه بايد اصلاح شود و ما همكاري هاي بيشتري با ديوان محاسبات داشته باشيم.

وي گفت: عزيزاني كه در ديوان محاسبات هستند كارشناسان با تجربه اي هستند اي كاش مي توانستيم مديريت بيشتري در اين كار مي كرديم و معتقديم بايد ديوان محاسبات را تقويت كنيم چرا كه اين ديوان چشم نظام و مجلس و مردم است همانطور كه سازمان برنامه بودجه همين نقش ديوان محاسبات را در قوه مجريه دارد.

معاون‌رئيس‌جمهور در ادامه گفت: ديوان محاسبات با كاركردهايش در دهه هاي گذشته خيلي فاصله گرفته است. امروز به عنوان يك مرجع مچ بگير و پرونده ساز براي مديران است.

وي خاطرنشان كرد: گزارش تفريغ بودجه ۹۵ و اعداد و ارقامي كه از برداشت ها و پرداخت هاي دولت مطرح شد دستمايه رسانه هاي بيگانه قرار گرفت كه اين ظلم به نظام است.

دكتر نوبخت در پاسخ به سوال ديگري مبني بر اين كه آيا از فاصله قرائت گزارش ديوان محاسبات درباره تفريغ بودجه ۹۵ تاكنون‌ اين گلايه ها را به ديوان محاسبات منتقل كرده ايد يا خير گفت: بله. هم با رييس ديوان محاسبات و هم با رييس مجلس و رييس جمهور در اين زمينه صحبت هايي داشتم.
فعلا نظری ثبت نشده است.ما را با ثبت نظرات ارزشمند خود همراهی کنید

نظر دهید

اطلاعات
برای ارسال نظر، باید در سایت عضو شوید.

معاونت ها و مدیریت ها

سامانه ها

آمار سایت

آمار بازدید
بازدید امروز: 1028
بازدید دیروز: 1665
بازدید ماه:121829
بازدید سال:121829
بازدید کل:15166265

نظرسنجی

نظرشما در مورد محتوای سایت ؟

آخرین بروزرسانی

در تاریخ:  09 فروردین 1403

سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان گلستان

سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان گلستان

google
yahoo
alexa
ebook
Baidu.com
Wikipedia
Blogger.com
Windows Live
Amazon.com
eBay
Bing
Ask
استانداری گلستان
سفارش طراحی وب سایت - سفارش دات نت
دستگاههای اجرایی, سازمان, سرشماری, عوامل اجرایی, مسکن, نفوس