جایگاه اول استان گلستان در تعداد واحدهای فعال پرورش قارچ خوراكي در بین استانهای كشور در سال 1396
مهدی ملاغلامعلی، معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامهریزی استان گلستان، تعداد واحدهای واحدهای فعال پرورش قارچ خوراكي استان در سال 1396 را 182 واحد اعلام نمودند که سهم استان از کل واحدهای فعال کشور (1045 واحد) برابر 17/7 درصد بوده و این استان در جایگاه اول در بین استانهای کشور قرار دارد.
ملاغلامعلی افزود : سرشماري از واحدهاي پرورش قارچ خوراكي استان بطور همزمان در سراسر كشور در آبان و آذرماه سال ١٣٩٦ به مدت ٢٠ روز انجام شد. در مرحله اجراي سرشماري در استان، 7 نفر آمارگير، 2 بازبین، 2 نفردادهآما و 1 نفر كارشناس مسئول مشاركت داشتهاند.
ایشان در ادامه خلاصه یافتههای نتایج سرشماري از واحدهاي پرورش قارچ خوراكي استان را به شرح زیر بیان نمودند :
دریافت فایل گزارش نتایج سرشماري واحد های پرورش قارچ خوراکی استان و کشور
تعداد واحدهاي پرورش قارچ خوراكي
بر اساس نتايج حاصل از اين سرشماري درسال 1396، تعداد 243 واحد پرورش قارچ خوراكي در سطح استان شناسايي شد. این تعداد در کل کشور 1613 واحد بوده که استان گلستان با 15/1 درصد در بین استانهای کشور پس از استان مازندران در جایگاه دوم قرار دارد. نکته قابل توجه اینکه کلیه واحدهای پرورش قارچ خوراكي استان از نوع دکمهای میباشد.
وضع فعاليت واحدهاي پرورش قارچ
در سال 1396، از 243 واحد پرورش قارچ خوراکی استان، 182 واحد (74/9 درصد) فعال و 61 واحد (24/1 درصد) غير فعال بوده است. استان گلستان بالاترین تعداد واحد فعال قارچ خوراكي را در بین استانهای کشور دارا میباشد. در سال 1395 از 243 واحد در سطح استان، 195 واحد فعال و 48 واحد غیر فعال بوده است.
تعداد و مساحت سالنها
تعداد سالنهاي توليد در واحدهاي پرورش قارچ خوراكي استان در سال 1395، 394 سالن با مساحت 20076 مترمربع بوده است که این رقم در کشور، 6533 سالن با مساحت 936684 مترمربع میباشد.
میانگین تعداد سالن هر واحد در کل کشور 4/1 سالن و در استان 1/6 سالن میباشد و استان گلستان رتبه 28 را به خود اختصاص داده است. میانگین مساحت سالنهای موجود در هر واحد در کل کشور 581 مترمربع و در استان گلستان 83 مترمربع و رتبه استان 29 میباشد. همچنین میانگین مساحت هر سالن در کل کشور 143 مترمربع و در استان گلستان 51 مترمربع و استان رتبه 30 را در بین کشور دارا میباشد.
تعداد دفعات برداشت
از 195 واحد فعال پرورش قارچ خوراكي در سال ١٣٩٥ در استان گلستان، متوسط تعداد دفعات برداشت در هر دوره در 144 واحد 3 بار و کمتر، در 32 واحد 4 بار، در 11 واحد 5 بار و در 8 واحد 6 بار و بیشتر بوده است.
مقدار و ارزش تولیدات
در واحدهاي پرورش قارچ خوراكي در سال ١٣٩٥، در کل کشور حدود ٦٢٩٥٧ تن به ارزش 3483 میلیارد ریال و در استان گلستان 924 تن (1/46 درصد) به ارزش 55/4 میلیارد ریال قارچ خوراكي توليد شده که استان گلستان از نظر مقدار و ارزش تولیدات در جایگاه 15 در بین استانهای کشور قرار دارد.
همچنين ميزان توليد قارچ خوراكي در ٦ ماهه اول سال ١٣٩٦ در کل کشور برابر ٣٢٤٥١ تن به ارزش 1774 میلیارد ریال و در استان گلستان 312 تن (0/96 درصد) به ارزش 20/5 میلیارد ریال بوده است که استان گلستان از نظر مقدار و ارزش تولیدات در 6 ماهه اول سال 1396 در جایگاه 20 در بین استانهای کشور قرار دارد.
متوسط تولید پرورش قارچ خوراكي هر واحد فعال در سال 1395 در کل کشور حدود 46 تن و در استان گلستان حدود 4/7 تن بوده و استان گلستان جایگاه 30 را در بین استانهای کشور دارا میباشد. همچنین متوسط تولید واحدهای فعال در 6 ماهه اول سال 1396 در کل کشور حدود 31 تن و در استان گلستان 1/7 تن و همچنان در جایگاه 30 در بین استانهای کشور قرار دارد.
تعداد کارکنان
تعداد شاغلان واحدهاي پرورش قارچ خوراكي در سال ١٣٩٥، در کل کشور ٧٤٢٤ نفر که از این تعداد ٤٤٣٢ نفررا شاغلان با مزد و حقوق و ٢٩٩٢ نفر را شاغلان بدون مزد و حقوق میباشند و در استان گلستان از مجموع 445 نفر شاغل، 31 نفر را شاغلان با مزد و حقوق و 414 نفر را شاغلان بدون مزد و حقوق تشكيل دادهاند. از کل 445 شاغل در واحدهاي پرورش قارچ خوراكي استان گلستان، تعداد 240 نفر مرد و 205 نفر زن بودهاند.
استان گلستان با سهم 6 درصدی از تعداد شاغلان کل کشور، جایگاه 4 کشور را به خود اختصاص داده است و این در حالی است که متوسط توسط تعداد شاغلان هر واحد تولیدی فعال در سال 1395 در استان گلستان 2/28 نفر در هر واحد بوده و این رقم در کل کشور 5/4 نفر است که استان گلستان از این حیث در جایگاه آخر در بین استانهای کشور قرار دارد.
دریافت فایل نتایج سرشماری از واحدهای پرورش قارچ خوراکی کشور
نظر دهید