صفحه اصلی > اخبار / اخبار تصویری / اسلایدر > تاكيد بر جايگزيني واردات و توسعه صادرات محصولات كشاورزي در چهارمين جلسه ستاد راهبري جهش توليد

تاكيد بر جايگزيني واردات و توسعه صادرات محصولات كشاورزي در چهارمين جلسه ستاد راهبري جهش توليد


9-01-1399, 08:31. نویسنده: دهنوی
سرپرست وزارت جهادكشاورزي با اشاره به الزامات جهش توليد در حوزه كشاورزي گفت: در خصوص ۱۰ قلم كالاي كشاورزي، توليد داخل كشاورزان ايراني كفاف مصرف داخلي را نميدهد اما برنامه ريزي مناسبي براي رفع نيازهاي وارداتي در خصوص يكي از اين اقلام يعني گندم انجام شده است

 

دكتر محمد باقر نوبخت در چهارمين جلسه ستاد برنامه‌ريزي و راهبري جهش توليد كه در سازمان برنامه و بودجه برگزار شد، گفت: امروز برنامه‌هاي بخش كشاورزي در حوزه‌هاي جايگزيني واردات و همچنين توسعه صادرات از سوي سرپرست وزارت جهاد كشاورزي ارائه شد.
به گزارش مركز اطلاع رساني، روابط عمومي و امور بين الملل سازمان برنامه و بودجه كشور، رئيس سازمان برنامه و بودجه با بيان اينكه در سال گذشته ۱۴ ميليارد دلار صرف واردات انواع كالاهاي اساسي شده است گفت: در سال ۹۹ با توجه به مضيقه‌هاي ارزي موجود بايد به طور حتم اهداف جهش توليد محقق شود.
وي افزود، برنامه‌هاي وزارت جهاد كشاورزي نيز در راستاي كاهش واردات محصولاتي از قبيل ذرت، جو شكر، كنجاله و دانه‌هاي روغني ارائه شده است.
 دكتر نوبخت ادامه داد، در حوزه افزايش صادرات محصولات كشاورزي طرحها و برنامه‌هاي لازم از سوي وزارتخانه مربوطه ارائه شده و بر اين اساس بايد يك جمع بندي و بررسي نهايي روي اين موارد انجام شود. 
به گفته رييس ستاد راهبري و برنامه‌ريزي جهش توليد طي سال ۹۸ رشد اقتصادي با نفت منفي اما به واسطه افزايش توليدات محصولات كشاورزي رشد و بدون نفت كشور مثبت بوده است.
 دكتر نوبخت تاكيد كرد، با وجود كمبود منابع آبي با استفاده از روشهاي فناورانه مي‌توان به افزايش  توليدات حوزه‌هاي مختلف كشاورزي با تمركز بر صادرات حداكثري اين محصولات اميدوار بود.
معاون رييس جمهور با اشاره به لزوم توجه جدي به چالشهاي كلان اقتصادي در راستاي جهش توليد گفت: امروز برنامه هاي اقتصاد كلان براي حمايت از جهش توليد ارايه شد اين برنامه ها با همكاري مشترك كارشناسان سازمان برنامه و بودجه و وزارت أمور اقتصادي و دارايي و مركز پژوهش هاي مجلس و با هدف مساعدت و حمايت سياست هاي اقتصاد كلان از توليد و فضاي كسب و كار تدوين و ارايه شد.
وي افزود: در اين برنامه به سه حوزه تسهيل فضاي كسب و كار، اصلاح و تقويت نظام مالي و همچنين اصلاح نظام گمركي و مالياتي با هدف رفع موانع جهش توليد توجه ويژه شده است.

برنامه ريزي جهاد كشاورزي براي كاهش واردات ۱۰ قلم كالا

در چهارمين جلسه ستاد راهبري و برنامه ريزي جهش توليد كه در سازمان برنامه و بودجه برگزار شد، مهندس كشاورز با اشاره به الزامات جهش توليد در حوزه كشاورزي گفت: در خصوص ۱۰ قلم كالاي كشاورزي، توليد داخل كشاورزان ايراني كفاف مصرف داخلي را نميدهد. اما برنامه ريزي مناسبي براي رفع نيازهاي وارداتي در خصوص يكي از اين اقلام يعني گندم انجام شده است.
سرپرست وزارت جهاد كشاورزي با بيان اينكه، مشكل كم بود آب يكي از چالشهاي جهش توليد در بخش كشاورزي است، گفت: ظرف ۵ سال با تكيه بر افزايش بهره‌وري شاهد گسترش قابل توجه توليد گندم بوديم.
وي با اشاره به فقدان فناوريهاي كافي براي استفاده حداكثري از آب باران در كشور تاكيد كرد: در سال جاري براي ۲۲۰ هزار هكتار از مزارع كشت با تكنولوژي جديد با استفاده از بارندگيهاي موجود انجام شد‌ه است.
سرپرست وزارت جهادكشاورزي افزود: تسهيل در سياست بازگشت ارز صادرات محصولات كشاورزي در افزايش صادرات و ارز‌آوري  ميتواند راهگشا باشد.
كشاورز در انتها با اشاره به كاهش ۱۸۰ ميليون دلاري خروج ارز از كشور  با ورود جدي به حوزه فناوري توليد كود كشاورزي گفت: در اين راستا خواستار همكاري جدي معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري هستيم.


بازگشت